Om oss

Bakgrund inom utbildning

Vi har sedan starten 1976 arbetat med undervisning i olika former, främst för förskolor. Våra utgivningslinjer är Aktiv förskola och Montessoriidéer.
Nu tillkommer också Bra uttal 

 

Hur har Bra uttal blivit till?

En varm sommardag lyssnade jag på Hans Wilhelm Löwgren som Bellman tillsammans med sin Ulla. Efter konserten kom vi att prata om språket på "den tiden" och språket idag. Och då visade det sig också att vi hade ett gemensamt engagemang i svenska språket för våra nya svenskar.

Jag har arbetat inom frivilligverksamheten Rådrum och där mött många nya svenskar utan arbete eller bostad.  Jag har haft svår att förstå vad som sägs och många vågar inte ”tala ut”. Språket hade en stor del i deras utsatta situation. 

Såväl min mor då, 97 år, som min svärmor, 92 år, har huvudsakligen haft våra nya svenskar som välkommen hjälp från Hemtjänsten.  Då de äldre ofta hör dåligt är uttalet extra viktigt för en god förståelse i samtalet.

Nu har våra samtal lett fram till denna bok, som tillsammans med de insjungna sångerna på vår hemsida vill stimulera och vara till hjälp för att forma ett tydligt och klart svenskt uttal.

 

Hans Wilhelm Löwgren är författare och kompositör, legitimerad SFI- lärare och logonom samt underhållare, vissångare och trubadur.
Såväl alla intalningar som insjungningar har gjorts av Hans Wilhelm.
Han har framgångsrikt arbetat med de specialskrivna sångerna i sin egen undervisning inom SFI.

Hans Paulson har arbetat inom frivilligverksamheten Rådrum och där mött många nya svenskar utan arbete eller bostad.  Jag har haft svår att förstå vad som sägs och många vågar inte ”tala ut”. 
Uttalet är en viktig väg till att våga säga det man vill säga.
Och när man märker att man blir förstådd - vågar man mer...